Psikolog
-
Okulumuz Psikoloğu: Ecem Akbulut
Ecem Akbulut, 22 Mayıs 1991 İstanbul doğumludur. Yeditepe Üniversitesi'nde 2009-2014 yılları arasında psikoloji bölümünü %100 burslu olarak tamamlamıştır. 2015 yılında Trakya Üniversitesi'nde pedagojik formasyon eğitimini almıştır. 2016-2018 yılları arasında Maltepe Üniversitesi'nde Gelişim Psikolojisi alanında uzmanlığını tamamlamıştır. Üniversite yıllarında Balıklı Rum Hastanesi'nde stajını tamamlamış mezun olduktan sonra Amerika New York eyaletinde Kingsborough, University of the State of New York gibi köklü okullarda çocuk gelişimi üzerine sertifikalar alarak uzmanlığını geliştirmiştir.
2021 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlamıştır. Çocukların gelişiminin takip edilmesi adına Türk Psikologlar Derneği'nden çeşitli sertifikalar almış, zeka ölçekleri ve gelişim envanterleri uygulamaktadır. Masal terapisi, oyun terapisi ve nefes terapisi gibi çocukların ihtiyaçlarına yönelik çeşitli terapi yöntemleri ile ilgili sertifikalarını da almıştır.
Türkiye'de bilinen birçok kolejde anaokulundan liseye psikolojik danışmanlık hizmeti vermiştir. 2020 yılı itibariyle Ataşehir'de Soft Psikoloji adındaki kliniğini açmıştır. Kliniğinde çocuk, ergen ve yetişkin terapileri yapmaya, danışan görmeye devam etmektedir.
Okulumuz Psikoloğu Tarafından Yapılan Çalışmalar:
Oryantasyon Çalışmaları:
Okulumuza yeni başlayan çocuklarımızın ilk haftalarında okula uyumlarına destek olmak amacıyla hazırlanan oryantasyon programı, her çocuğa özel olarak bilgilendirme ve yakın ilgi ile şekillendirilip, uygulanır. Program kapsamında; okulumuz ve personelimiz tanıtılıp, çeşitli tanışma ve kaynaşma oyunları oynanır. Psikoloğumuz tarafından velimize süreç ile ilgili gerekli bilgiler aktarılır.
Bireyi Tanıma Çalışmaları:
Çocuğun içinde yaşadığı aile ortamı ve bulunduğu sosyal grup, öğrenciyi tanımak için önemlidir. Bu nedenle, grup içi gözlemleri, öğretmeni ile konsültasyon çalışmaları, veli görüşmeleri ve çocuk ile bireysel görüşmeler yapılır. Gerekli durumlarda ise öğrencinin gelişimini belirlemek ve takip etmek amacıyla test ve envanterler uygulanır.
Öğrenci Gözlemi:
Psikoloğumuz tarafından rutin olarak yapılan gözlemlerdir. Çocuklarımızın; arkadaş ve öğretmen ilişkilerini, etkinliklere katılımını, kişilik özelliklerini ve gelişimlerini takip etmek amacıyla düzenlenmektedir. Gözlem sonucunda edinilen bilgiler, velilerle yapılan bireysel görüşmelerde ve veli toplantısında değerlendirilir.
Öğrenci Görüşmeleri:
Görüşmelerin amacı, çocuğun gelişimini takip etmenin yanı sıra problem çözme becerisini, ilgi alanlarını, aile ve arkadaş algısını anlamaya ve desteklemeye yöneliktir. Çocuk ile yapılan görüşme, veli ve öğretmen görüşmelerinde değerlendirilir.
Veli Görüşmeleri:
Görüşmelerimiz gizlilik esasına dayanmaktadır. İlk görüşme, "Aile Tanıma Formu"nun değerlendirilmesi ile başlar. Devam eden süreç içerisinde, çocuğumuzun okula başladığı günden itibaren yapılan gözlemler (çocuğun okula uyumu, gelişim özellikleri, arkadaş ve öğretmen ilişkileri, ilgi alanları, güçlü ve zayıf yanları) hakkında veliye bilgi verilir. Velimizin çocuğu ile ilgili sorun yaşadığı alanlarda veli ile koordineli şekilde çalışmalar yapılır. Psikoloğumuz, veli görüşmelerini randevu sistemi ile gerçekleştirmektedir.
Aile Danışmanlığı:
Velimizin talebi üzerine, anne ve babanın birlikte katıldığı aile içi sorunlar ve çözümlerine dayanan psikolojik destek hizmetidir. Görüşmeler randevu sistemi ile gerçekleşmektedir.
Öğretmen Görüşmeleri:
Psikoloğumuzun rutin olarak öğretmenlerimizle bir araya gelip çocukların grup içerisindeki durum ve davranışlarını konu alan görüşmelerdir. Bu görüşmelerde, öğretmen ve psikoloğumuz çocuklarımızın sorunları ile ilgili ortak çözüm yolları geliştirirler.
Seminerler:
Sene içinde belirli dönemlerde, psikologlarımız tarafından ailelere ve personelimize yönelik çocuklarımızı gelişimsel olarak desteklemek amacıyla seminerler düzenlenir. Seminer konularımızdan birkaç örnek şöyledir: Gelişim Basamakları, Okul Fobisi, Davranış Sorunları ve Başetme Yöntemleri vb.
Makaleler:
Psikoloğumuz tarafından velilerin pedagojik bilgi ihtiyacına göre hazırlanan çocuk ve aile ile ilgili yazılar velilerimize gönderilir.